Πως να αλλάξετε τους μόνιμους συνδέσμους σε custom post types

Πολλές φορές για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας αποφασίζουμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο theme το οποίο ναι μεν καλύπτει τις ανάγκες μας, όμως δεν έχει σχεδιαστεί ακριβώς στα μέτρα μας!

Για να γίνω καλύτερα κατανοητός θα δώσω ένα παράδειγμα!

Το theme “ΚΕΑ” της εταιρείας cssigniter έχει σχεδιαστεί να για καλύψει την online παρουσία ξενοδοχείων και εν γένει τουριστικών καταλυμάτων.

Παρόλα αυτά ο εξαιρετικός σχεδιασμός του και οι τεχνικές του δυνατότητες, το κάνουν κατάλληλο για πολλά περισσότερα!

Προσωπικά αποφάσισα να το χρησιμοποιήσω (σε συνδυασμό με τον Elementor page builder) για την κατασκευή ιστοσελίδας επιχείρησης ενοικίασης σκαφών αναψυχής! Παρακαλώ, μην γελάτε!

Το πρόβλημα λοιπόν ήταν ότι τα custom post types του theme είχαν ως μόνιμο σύνδεσμο (permalink) το “room”, κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό, όμως δεν ήταν κατάλληλο για τις ανάγκες του project τόσο από άποψη λειτουργικότητας αλλά και από πλευράς SEO.

Ο ποιο εύκολος τρόπος λοιπόν για να αλλαχθεί το “room” και να γίνει “boats” είναι με την χρήση του plugin Simple Post Type Permalinks.

Αμέσως μετά την εγκατάστασή του, πηγαίνοντας στο μενού “Ρυθμίσεις => Μόνιμοι Σύνδεσμοι” θα δούμε τις εξής επιλογές:

Οι διαθέσιμες επιλογές

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να προσθέσουμε την λέξη (με λατινικούς χαρακτήρες) που θέλουμε να έχει ο μόνιμος σύνδεσμος του custom post type και στην συνέχεια το tag ή τα tags της επιλογής μας.

Τέλος κάνουμε κλικ στην αποθήκευση αλλαγών!

Στην δική μου περίπτωση λοιπόν από:
htpps://demosite.gr/rooms/super-boat
οι σύνδεσμοι έγιναν έτσι:
htpps://demosite.gr/boats/super-boat

Ελπίζω να βοήθησαν κάποιον εκεί έξω!


Αφήστε μια απάντηση