Χρήση Google reCAPTCHA σε Contact Form 7

Για την υπηρεσία «reCAPTCHA» της Google και την χρησιμότητα της ενάντια στα ανεπιθύμητα μηνύματα έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο μας [εδώ].

Εν συντομία η συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιείται για να γίνεται ο διαχωρισμός ανθρώπων και ρομπότ κατά την διαδικασία συμπλήρωσης μιας φόρμας σε κάποια ιστοσελίδα.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το reCAPTCHA με ένα από τα πιο διαδεδομένα πρόσθετα του WordPress για την δημιουργία φορμών επικοινωνίας, το “Contact Form 7“.

Βήμα 1ο

Με δεδομένο ότι έχουμε ήδη εγκαταστήσει το πρόσθετο Contact Form 7 και έχουμε ήδη δημιουργήσει την φόρμα ή τις φόρμες επικοινωνίας που χρειάζομαστε, επιλέγουμε το μενού “Επικοινωνία” (#1) και στην συνέχεια το υπομενού “Ενσωμάτωση” (#2) . Στην συνέχεια κάνουμε κλικ στον σύνδεσμο “google.com/recaptcha” (#3) ώστε να μεταφερθούμε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας. Τέλος κάνουμε κλικ στο κουμπί “Εφαρμογή Ενσωμάτωσης” (#4) ώστε να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα.

Βήμα 2ο

Αφού μεταφερθούμε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας Google reCAPTCHA κάνουμε κλικ στην επιλογή “Admin console” όπως φαίνεται στην παραπάνω φωτογραφία.

Σημείωση: Για να συνεχίσετε θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στον λογαριασμό σας Google. Εάν δεν είστε θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε.

Βήμα 3ο

Αφού συνδεθείτε, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο εικονίδιο της πρόσθεσης όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα.

Βήμα 4ο

Τώρα θα πρέπει να συμπληρώσετε τα απαραίτητα πεδία με την σειρά που απαριθμούνται στην ανωτέρω φωτογραφία:

  1. Δίνετε ένα όνομα ώστε να γνωρίζετε στο μέλλον σε ποια ιστοσελίδα σας θα αντιστοιχούν οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις.
  2. Επιλέγετε την έκδοση 3 του reCAPTCHA.
  3. Εισάγετε το domain της ιστοσελίδας σας.
  4. Αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
  5. Επιλέγετε να λάβετε ενημερώσεις σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά.
  6. Κάνετε κλικ στην επιλογή “SUBMIT”

Βήμα 5ο

Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα τα κλειδιά δημιουργήθηκαν!

Αντιγράφετε τα κλειδιά και τα κάνετε επικόλληση στα αντίστοιχα πεδία των ρυθμίσεων του Contact Form 7 όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Στην συνέχεια κάνετε κλικ στην επιλογή “Αποθήκευση αλλαγών”.

Βήμα 6ο

Αυτό ήταν! Η φόρμα ή οι φόρμες επικοινωνίας που έχετε δημιουργήσει μέσω του Contact Form 7, είναι πλέον προστατευμένες από υποβολή ανεπιθύμητων μηνυμάτων! Δεν χρειάζεται να κάνετε καμία άλλη ενέργεια!

Αφήστε μια απάντηση