Δωρεάν Προγράμματα Σχεδιασμού για Σχεδιαστές

Για αιώνες η καλιτεχνική έκφραση ήταν ο γραφιστικός και οπτικός τρόπος των ανθρώπων να εκφράσουν ιδέες. Η τέχνη ήρθε πρίν την γλώσσα, και εξελίχθηκες από την αρχή του ανθρώπινου είδους. Graphic Design είναι η μοντέρνα έκφραση της τέχνης. Σήμερα, που όλοι λένε την ιστορία τους online στο διαδίκτυο με ψηφιακά μέσα, ο γραφικός σχεδιασμός (Graphic Design) καταλαμβάνει σημαντικό μέρος στον τρόπο που μοιραζόμαστε ιδέες.

Όπως στους ζωγράφους είναι σημαντικό το κόστους για τα είδη που χρειάζονται (χρώματα, πινέλλα, καμβάδες κλπ), στους φωτογράφους η αγορά φωτογραφικής μηχανής, φακοί, στούντιο, φώτα, έτσι και στους γραφίστες απαιτείται και σε αυτόν τον τομέα είναι σεβαστό ποσό για αγορά λογισμικού.  Αυτο το κόστος ίσως μια μέρα θα μπορέσει να μετακυλιστεί στους πελάτες, αλλά για μια νέα επιχείριση που μόλις ξεκινά, μπορεί να μήν είναι δυνατή η αγορά κάποιου επαγγελματικού λογισμικού. Σε αυτό το σημείο, μπορούμε να βοηθήσουμε.

Το λογισμικό για σχεδίαση γραφικών είναι κανονικά πολύ ακριβό. Παρόλλο αυτά για κάποιον που ξεκινά και δεν μπορεί ή δεν θέλει να ξοδέψει τόσα χρήματα μέχρι οι πελάτες να μπορούν να καλύψουν το κόστους υπάρχουν μερικές εναλλακτικές λύσεις.

GRAVIT Designer

Πρώτο στην λίστα των δωρεάν εργαλείων είναι το Gravit. Το λογισμικό ήταν γνωστό απλά ως Gravit (Χωρίς το Designer). Η νέα του έκδοση είναι ένα πλήρες πρόγραμμα για διανυσματικό σχεδιασμό. Ταιριάζει σε όλα τα είδη εργασιών, από σχεδιασμό για οθόνη και σχεδιασμό λογοτύπων, σε εικονογραφήσεις και κινούμενα βίντεο.

Gravit Designer έχει καθαρό, και προσαρμοζόμενο προς τους νέους χρήστες περιβάλλον. Είναι συμβατό με Windows, Linux, Chrome browser καθώς και macOS. Το Gravit έχει μια ολόκληρη βιβλιοθήκη, γεμάτη με εργαλεία, τα οποία μπορουν να χρησιμοποιηθούν για λεπτομερή διανυσματικό σχεδιασμό. Το Gravit Designer διαθέτει πολλαπλά γεμίσματα και σχεδιασμούς που επιτρέπει στους χρήστες να δουλέψουν με καταπληκτικούς χρωματικούς σχεδιασμούς. Το λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες του να εξάγουν την δουλειά τους σε PDF, bitmap ή SVG. Επίσης διαθέτει υπηρεσία cloud για να υπάρχει πρόσβαση από παντού, την οποιαδήποτε στιγμή.

2. SVG Edit

Για αυτούς που θέλουν να τροποποιήσουν ένα ήδη έτοιμο SVG αρχείο σε λιγότερο χρόνο, υπάρχει μια διαδικτυακή υπηρεσία που μπορεί να σας κάνει την δουλειά σας, και χωρίς κόστος. Η υπηρεσία λέγεται SVG Edit και σημαίνει Scalable Vector graphics. Είναι μια ανοιχτή μορφή (format) η οποία επιτρέπει τους χρήστες να αναπαραγάγουν την γραμμική σχεδίαση μέσα από το πρόγραμμα. To SVG Edit λειτουργεί μόνο μέσα από πλοηγό (browser).

Το SVG Edit είναι βασισμένο σε HTML, JavaScript και CSS, χωρίς διεργασίες από την πλευρά του server. Η χρήση του περιβάλλοντος και των εργαλείων επιτρέπει τους χρήστες να δημιουργήσουν όπως επίσης να τροποποιήσουν την δουλειά τους εύκολα. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στον κώδικα όσο αυτός αναπτύσεται με νεώτερες εκδόσεις.

3. Pixlr

Είναι ένα γραφιστικό πρόγραμμα το οποίο τροποποιεί φωτογραφίες και υποστηρίζει ότι στην βιβλιοθήκη του έχει πάνω από 600 εφέ (effects), πλαίσια κλπ. To Pixlr είναι μια μεγάλη βοήθεια για αρχάριους σχεδιαστές που χρειάζονται βοήθεια. To Pixlr μπορεί να κάνει πολλά πράγματα όπως το Photoshop, αλλα αυτό είναι δωρεάν. Αυτά περιλαμβάνουν περικοπή, αλλαγή μεγέθους, τροποποίηση, αφαίρεση κόκκινου ματιών κλπ.

 

Αφήστε μια απάντηση