Επαναφορά συνθηματικού στο WordPress

Η επαναφορά συνθηματικού στο WordPress, είναι μια εύκολη σχετικά υπόθεση, το μόνο που χρειάζεται να θυμόμαστε είναι το όνομα χρήστη (username) ή το email του χρήστη. Η διαδικασία είναι η εξής:

Γράφουμε στον πλοηγό μας (browser) την διεύθυνση του ιστότοπου και /wp-login.php ή /wp-admin.php (toonoma.gr/wp-login.php), αυτό θα πρέπει να μας εμφανίσει την παρακάτω εικόνα. Αν δεν εμφανιστεί τότε ή κάτι γράψατε λάθος ή διαχειριστής του ιστότοπου έχει τροποποιήσει τον τρόπο σύνδεσης.

Κάντε κλικ όπως δείχνει το βέλος

και θα πρέπει να εμφανιστεί η παρακάτω εικόνα και θα πρέπει να γράψουμε το email ή το όνομα χρήστη όπως ήδη έχω αναφέρει προηγουμένως.

στην συνέχεια θα σας απόσταλλεί ένα email στον οποίο θα υπάρχει ένας σύνδεσμος ο οποίος θα σας οδηγήσει σε κάτι παρόμοιο, με έναν τυχαίο κωδικό τον οποίο μπορείτε είτε να το αποδεχτείτε ώς έχει (προτείνεται) ή ορίσετε αυτόν που επιθυμείτε.

Επαναφορά συνθηματικού (password) με την χρήση του phpmyadmin

Υπάρχει όμως η περίπτωση είτε για κάποιο λόγο να μην έρχεται το email επαναφοράς από τον ιστότοπο ή να μην έχετε πλέον πρόσβαση στο συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση ή και ακόμη να έχετε γράψει λάθος τo email κατά την εγκατάσταση, τότε είναι δύσκολη η διαδικασία αλλά και πάλι αρκετά εύκολη.

Θα χρειαστεί να έχετε πρόσβαση από την διαχείριση του host σας στο phpmyadmin (εφόσον υπάρχει). Το phpmyadmin είναι λογισμικό που επιτρέπει με εύκολο τρόπο να έχετε πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων.

Αν υπάρχει πρόσβαση στο phpmyadmin από το cPanel & Plesk δεν χρειάζεται συνήθως να δώσουμε το όνομα χρήστη και το συνθηματικό για να αποκτήσουμε πρόσβαση. Αν και πάλι δεν τα γνωρίζουμε μπορούμε εύκολα ανοίγοντας το αρχείο wp-config.php και είναι το όνομα χρήστη και το συνθηματικό καθώς και η βάση δεδομένων που χρησιμοποιεί η εγκατάσταση μας του WordPress καθώς και αν υπάρχει κάποιο πρόθεμα στου πίνακες πχ wp_

Στην συνέχεια θα πρέπει να συνδεθούμε στο phpmyadmin, σε μια οθόνη όπως η παρακάτω:

phpmyadmin

Στην οποία δίνουμε τα στοιχεία DB_USER και DB_PASSWORD. Μετά θα πρέπει να δούμε κάτι σαν αυτό

Κάνοντας κλικ στο browse στον πίνακα wp_users, θα οδηγηθούμε σε αυτό

Τώρα ακολουθώντας την σειρά αλλάζουμε στο user_pass σε MD5 (Βήμα 1), στην συνέχεια στο επόμενο πεδίο γράφουμε το νέο μας συνθηματικό (βήμα 2) και τέλος στο τέλος πατάμε το κουμπί GO (Βήμα 3).

Επίσης με το ίδιο τρόπο μπορούμε να αλλάξουμε το email που μπορεί να έχουμε γράψει λανθασμένα κατά την εγκατάσταση του WordPress

Αφήστε μια απάντηση