Πρόσθετα βελτιστοποίησης εικόνων στο WordPress

Η αργή φόρτωση ενός ιστότοπου μπορεί να είναι ενοχλητική και να διώξει τους επισκέπτες του. Με περισσότερο από 30% η πρόσβαση να γίνεται από κινητές συσκευές, μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι δεν έχουν όλοι οι επισκέπτες internet μεγάλης ταχύτητας.

Τα παραπάνω κάνουν περισσότερο απαιτητό ο ιστότοπος να είναι ελαφρύς και γρήγορος στο άνοιγμα του. Το περιεχόμενο του ιστότοπου μας όμως, πλέον περιλαμβάνει πάρα πολλές φωτογραφίες οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι υψηλής ανάλυσης για να έχουμε το μέγιστο οπτικό αποτέλεσμα. Οι υψηλής ανάλυσης εικόνες απαιτούν και μεγάλο όγκο δεδομένων, ο οποίος θα έχει ως αποτέλεσμα ο ιστότοπος να γίνεται πιο αργός στο άνοιγμα και ιδιαίτερα όταν δεν έχουμε γρήγορη σύνδεση. Επίσης διότι είναι σημαντικός παράγοντας η ταχύτητα φόρτωσης ενός ιστότοπου (site), οι μηχανές αναζήτησης επιβραβεύουν με καλύτερη κατάταξη αυτούς που είναι γρήγοροι αντίθετα πέφτουν σε κατάταξη οι πιο αργοί.

Για να προσπεράσουμε τον σκόπελο αυτό υπάρχουν αρκετοί τρόποι όπως προγράμματα βελτιστοποίησης εικόνων, δηλαδή μειώνουν τον όγκο με την όσο τον δυνατόν την ελάχιστη επίπτωση στο οπτικό αποτέλεσμα.

Επίσης στον κόσμο του WordPress, υπάρχουν πρόσθετα που αντί να βελτιώνουμε με κάποιο πρόγραμμα που είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή μας, αυτά αναλαμβάνουν να μας απαλλάξουν από τον κόπο

Παρακάτω θα βρείτε πρόσθετα του WordPress που θα σας βελτιώσουν την ταχύτητα του ιστότοπου σας, μειώνοντας το μέγεθος των δεδομένων του με την την ελάχιστη επίπτωση στις εικόνες. Φυσικά όπως μπορεί να υποψιαστεί κανείς κάθε ένα από αυτά έχει τον δικό του τρόπο λειτουργίας, βελτίωσης και αποτελέσματος, οπότε η επιλογή είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Lazy Load

To Lazy Load βελτιώνει τις εικόνες μας ώστε να ανοίγει ο ιστότοπος γενικά πιο γρήγορα. Με αυτό το πρόσθετα δεν χρειάζεται να αναλώνεστε με τις πολλές επιλογές γιατί λειτουργεί αυτόματα. To Lazy Load χρησιμοποιεί το jQuery.sonar για να φορτώνει τις εικόνες μόνο όταν αυτές είναι ορατές στον επισκέπτη. Οι φωτογραφίες φορτώνουν η μία μετά την άλλη κατά την πλοήγηση του επισκέπτη.

Imsanity

Το Imsanity σας επιτρέπει να τροποποιήσετε το μέγεθος των εικόνων σε μέγεθος αποδεκτό από τον browser. Το πρόσθετο σας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσετε το επιθυμητό ύψος, πλάτος και την ποιότητα JPG. Όταν ο χρήστης ανεβάζει μια εικόνα μεγαλύτερη από το μέγεθος που ορίστηκε στις ρυθμίσεις αυτόματα μειώνει με κλιμακα αντίγραφο της αρχικής εικόνας. Το πρόσθετο επίσης επιτρέπει την μαζική αλλαγή μεγέθους εικόνων και την απελευθέρωση χώρου. Επιπρόσθετα, μπορείτε να μετατρέψετε εικόνες BMP σε JPG, έτσι είναι πιο ευκολη η κλιμάκωση τους. Το Imsanity είναι μια καλή επιλογή για ιστότοπους που δεν χρειάζονται υψηλής ανάλυσης εικόνες.

Smush

To Smush είναι ένα από τα πιο δημοφιλή δωρεαν πρόσθετα βελτίωσης εικονων στο WordPress. Το πρόσθετο σας επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος, να συμπιέσετε και βελτιστοποιήσετε με μεγάλη αποτελεσματικότητα και ταχύτητα. Επίσης το Smush μπορεί να εντοπίσει εικόνες που μειώνουν την ταχύτητα του ιστότοπου σας με την χρήση Size Image Detection. Αν έχετε ήδη πολλές εικόνες μπορείτε με την μαζική βελτιστοποίηση να μειώσετε την ταχύτητα φορτώματος του ιστότοπου σας.

EWWW Image Optimizer

Το EWWW Image Optimizer είναι σχεδιασμένο να αυξάνει την ταχύτητα των σελίδων με την βελτιστοποίηση των εικόνων. Μαζί με την βελτίωση νέων προσθηκών εικόνων, σας επιτρέπει την μετατροποή των ήδη υπαρχουσών εικόνων στην καλύτερη μορφή αρχείων εικόνων. Το EWWW παρέχει την βελτιστοποίηση με την ελάχιστη ορατή διαφορά. Επίσηςη μπορείτε με την premium έκδοση να έχετε την μετατροπή σε WebP τύπο εικόνων, το οποίο είναι η μορφή εικόνων που προωθεί η Google με τα καλύτερα αποτελέσματα μεγέθους/ποιότητας.

Imagify

To Imagify δημιουργεί ελαφρότερες εικόνες χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα για κάνει πιο γρήγορο τον ιστότοπο σας. Μετά την ενεργοποίηση του προσθέτου, όλες οι εικόνες μαζί με την με τις μικρογραφίες θα βελτιστοποιηθούν αυτόματα. Τα προχωρημένα εργαλεία του Imagify σας επιτρέπουν να μετατρέψετε τις εικόνες σε WebP δωρεάν. Το πρόσθετο προσφέρει τρία επίπεδα συμπίεσης: normal, aggressive και ultra. Το Normal δεν θα αλλάξει την ποιότητα ενώ το Ultra και Aggressive θα έχουν αποτέλεσμα την ποιότητα. Το Imagify είναι συμβατό με το NextGen Gallery και WooCommerce

Short Pixel

ShortPixel Image Optimizerείναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα με πάνω από 100.000 ενεργές εγκαταστάσεις. Είναι ένα ελαφρύ και εύκολο στη χρήση πρόσθετο για την βελτιστοποίηση εικόνων το οποίο συμπιέζει τις υπάρχουσες εικόνες και PDF αρχεία σε λίγα λεπτά. Το Short Pixel είναι συμβατό σε οποιοδήποτε τύπο σέρβερ VPS, Cloud ή dedicated. Για τους πιο κοινούς τύπους αρχείων εικόνας JPG, GIF, PNG, PDF και WebP, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ lossy και lossless συμπίεση εικόνας. Επίσης προσφέρει μια πολύ υψηλής ποιότητας lossy βελτιστοποίηση η οποία λέγεται glossy JPEG compressions ειδικά για φωτογράφους. Δουλεύει πολύ καλά με http και https ιστότοπους και έχει την δυνατότητα μετατροπής CMYK σε RGB.

Αφήστε μια απάντηση