Βοήθεια στο WordPress; Facebook ή Forums;

Πρέπει να το παραδεχτούμε όλοι μας ότι το Facebook, είναι η μόδα της εποχής. Όποιος δεν έχει λογαριασμό στο Facebook, ή θεωρείται οπισθοδρομικός ή εχει θέμα ιδιωτικότητας και συνομοσιολογίας.

Ίσως δεν είναι έτσι ακριβώς και χωράει μεγάλη συζήτηση αυτό το θέμα, μιας και δεν είναι ο σκοπός του άρθρου αυτού. Σκοπός του άρθρου αυτού, είναι αν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε για την υποστήριξη στο WordPress, Facebook ή τα φόρα (forums);

Αν κάναμε ένα γκάλοπ θα βρίσκαμε χρήστες του Facebook, να υποστηρίζουν την πρακτική αυτή. Θα πουν ποιος δεν έχει λογαριασμό στο Facebook; έχω πρόβλημα γράφομαι στο ανάλογο γκρουπ πχ WordPress Greek Community, και γράφω το ερώτημα μου και θα ειδοποιηθούν τα μέλη και θα υπάρξει σχεδόν πάντα μια απάντηση. Problem solved!!!

Ωραία όλα αυτά, αλλά μετά από 5-10 συζητήσεις νομίζω κάπου θα χαθεί το νήμα, πάει η ερώτηση και οι απαντήσεις. Θέλει λίγη προσπάθεια βεβαια και θα βρεθεί. Αν περάσουν οι μέρες και προστεθούν και άλλες συζητήσεις, χμμμ!!! μάλλον το χάσαμε. Τα forum σε αντίθεση με το Facebook, είναι πιο οργανωμένα, Ερώτηση – απάντήσεις και αναζήτηση χωρις πολλά banners, διαφημίσεις και όλα αυτά του Facebook.

Αλήθεια πόσες φορές κατά την αναζήτηση στο google ή κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης, στα αποτελέσματα βγήκε κάποιο αποτέλεσμα από το Facebook; Γιατι σε εμένα βγαίνουν απαντήσεις από άρθρα και forums.

Επίσης γιατι πολλές φορές είναι δύσκολο για κάποιους να γράψουν στο Facebook, το ερώτημα είναι γιατι δεν υπάρχει ανωνυμία, και μετά αν δουν οτι εγω εγραψα το ερώτημα, πως θα σχολιαστεί οτι δεν ξέρω να κάνω κάτι; Μήπως αν ειχα ένα λογαριασμό mitsosrulez δεν ξέρει κανείς ποιος είμαι και μπορώ να ρωτήσω πιο άνετα χωρίς να σκεφτώ τι θα πουν οι γνωστοί μου που δεν ξέρω να παραμετροποιώ το wp-config.php;

Τελειώνοντας, με τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το Facebook και τα social, η γνώση που μοιράζεται μεταξύ των χρηστών της έχει ημερομηνία λήξης, και συνέχεια επαναλαμβάνονται τα ιδια έρωτημα ξανα και ξανά. Παράδειγμα πρόσφατο στην Ελληνική κοινότητα του WordPress στο Facebook, ενα συχνό ερώτημα είναι ποιον host να χρησιμοποιήσω; Αν και κάθε φορά θα λάβει αρκετές απαντήσεις, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα όλα αυτά χάνονται. Αν αυτά ήταν σε κάποιο forum, όχι οτι δεν θα επαναμβανόνταν ξανά η ίδια ερώτηση, γιατι αυτά αλλάζουν αλλά σίγουρα αντί για 10 φορες θα ηταν 2, γιατι θα διάβαζαν και την παλιότερη αλλά θα υπήρχε και μέτρο σύγκρισης για το τί άλλαξε

Η κοινότητα του WordPress, έχει δημιουργήσει ένα πολύ ενεργό forum σε όλες σχεδόν τις γλώσσες με ποιο μεγάλο στα Αγγλικά και πλέον και στα Ελληνικά, ώπου μέλη του απαντούν σχεδόν σε όλα τα θέματα αλλα και εργαζόμενοι του wordpress.com, επίσης συμμετέχουν σε αυτό ώστε να μην υπάρχει ερώτημα χωρίς απάντηση. Δεν νομίζω ότι τα forum, είναι παρελθόν και τα social το μέλλον αλλά το κάθε ένα έχει την χρήση του.

Χρησιμοποιήστε τα είναι εκεί και μας περιμένουν

Αφήστε μια απάντηση