Κρατήστε το περιεχόμενο σας ανανεωμένο

Γιατί είναι σημαντικό να είναι ανανεωμένο το περιεχόμενο σας;

Η ενημέρωση του περιεχομένου σας είναι σημαντική, γιατί δεν θέλετε οι άνθρωποι που βρίσκουν την πληροφορία από τον ιστότοπο σας να μην είναι έγκυρη και απαρχαιωμένη. Αν γράφετε υψηλής ποιότητας άρθρα και βελτιστοποιημένα επίσης, οι πιθανότητες να βρεθείτε στα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης είναι πολύ μεγάλες. Αυτός είναι άλλωστε και σκοπός της συγγραφής και βελτιστοποίησης των άρθρων σας κατα αρχήν. Φανταστείτε ένα άρθρο για το SEO όπως αυτό να το διαβάζουν οι επισκέπτες σας αλλά οι συμβουλές και οι πληροφορίες του να μην είναι έγκυρες πλέον, οχι ότι ήταν λανθασμένες κατά την σύνταξη του άρθρου.

Γιατί το νέο περιεχόμενο είναι σημαντικό για το SEO;

Το να έχετε νέο περιεχόμενο είναι σημαντικό και σημαντικός παράγοντας για το SEO. Αν ξαναγράψετε ένα άρθρο, το Google θα εντοπίσει τις αλλαγές στο συγκεκριμένο άρθρο. Αν ενημερώνετε το περιεχόμενο σας τακτικά , δείχνετε στο google ότι ο ιστότοπος (site) είναι ζωντανός. Μπορείτε είτε να ενημερώνετε το περιεχόμενο ενός άρθρου (αλλάζοντας ή μη την ημερομηνία) ή μπορείτε να επαναδημοσιεύσετε το άρθρο.

Συμβουλές για να έχετε το περιεχόμενο σας ανανεωμένο

1. Σημαντικό: ενημερώνετε τα σημαντικά άρθρα (cornerstones)

Η πιο σημαντική συμβουλή είναι να κρατάτε ενημερωμένα τα σημαντικά άρθρα του ιστότοπου σας. Αυτά τα άρθρα θα πρέπει να είναι τα καλύτερα άρθρα του ιστότοπου σας. Είναι τα άρθρα που θέλετε να βρεθούν. Οπότε θα θα πρέπει να είναι προτεραιότητα κατά την ενημέρωση του περιεχομένου σας.

Για παράδειγμα όταν προσθέτε ένα νέο άρθρο που έχει σχέση με τα σημαντικά σας άρθρα, θα μπορούσε με το νέο άρθρο να γίνεται μια μικρή προσθήκη σε κάποιο από τα καλύτερα και βασικά σας άρθρα.

2. Ενημέρωση άρθρων που δημιουργούν μεγάλη κίνηση

Η ενημέρωση μπορεί να χρειάζεται πολύ κόπο. Και όταν ο ιστότοπος σας γίνει πραγματικά πολύ μεγάλος μπορεί να γίνει ολοήμερη εργασία. Αν θα πρέπει τότε να επιλέξετε ποια άρθρα θα ενημερώσετε τότε θα ήταν πιο συνετό να ρίξετε μια ματιά στα άρθρα που έχουν μεγαλύτερη κίνηση. Ξεκινήστε με αυτά. Αυτές είναι οι σελίδες που είδαν οι επισκέπτες σας. Οι σελίδες αυτές έχουν την μεγαλύτερη προτεραιότητα να δείχνουν νέο περιεχόμενο.

3. Διαγράψτε τα πραγματικά απαρχαιωμένα άρθρα

Όσο το ιστολόγιο σας μεγαλώνει και γράφωντας τόνους από άρθρα, κάποιο από το περιεχόμενο σας θα γίνει πράγματι πολύ παλιό. Μερικά άρθρα είναι αειθαλή αλλα μερικά όχι. Αν πάλι κάποια άρθρα δεν διαβάζονται από κανέναν, ίσως να πρέπει να αποφασίσετε να τα διαγράψετε επίσης. Αυτό θα καθαρίσει όμορφα τον ιστότοπο σας.

4. Ενώστε τα άρθρα που μοιάζουν

Αν δημοσιεύετε πολλά άρθρα και έρθει η στιγμή που κάποια άρθρα θα μοιάζουν. Όταν ενημερώνετε το παλιό σας περιεχόμενο, ελέγξτε αν κάποια άρθρα σας μοιάζουν με αυτά που ενημερώνετε. Τα άρθρα αυτά μπορεί να μειώνουν την πιθανότητα της αξιολόγησής στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται keyword cannibalization (Κανιβαλισμός λέξεων κλειδιών). Μπορείτε να το επιλύσετε ελέγχοντας ποια από αυτά τα άρθρα με το ίδιο θέμα αποδίδουν καλύτερα στις μηχανές αναζήτησης. Ενημερώστε αυτό με την καλύτερη επίδοση και ενώστε τα άλλα σε αυτό, οπότε θα έχετε μέγιστη ποιότητα και ένα ολοκληρωμένο άρθρο.

5. Μην ξεχνάτε τις “άλλες” σελίδες

Όχι μόνο τα άρθρα μπορεί να καταλήξουν με απαρχαιωμένο περιεχόμενο, αλλά και οι σελίδες επίσης. Με ξεχνάτε να τις ενημερώνετε και αυτές. Μπορεί νέες ερωτήσεις να προκύψουν από το κοινό σας. Σιγουρέψτε ότι θα τις προσθέσετε και αυτές, όταν ενημερώνετε τον ιστότοπο σας, και δεν θα ξεχάσε την σελίδα “About” (Περί, Ποιοι είμαστε κλπ), την επικοινωνία και άλλες στατικές σελίδες που μπορεί να έχει ο ιστότοπος σας. Ο καθένας μας μπορεί να καταλάβει ότι αυτές οι σελίδες δεν ενημερώνονται τόσο συχνά, αλλά κάντε όσες αλλαγές είναι εφικτό.

Πως θα κρατήσετε το περιεχόμενο σας φρέσκο;

Να κρατήσει κανείς το περιεχόμενο του ιστότοπου του ενημερωμένο και φρέσκο είναι σημαντικό αν θέλετε να προσελκύσετε νέους επισκέπτες από τις μηχανές αναζήτησης όπως και με το παλιό περιεχόμενο. Ξαναγράφοντας και ανενεώνοντας το παλιό περιεχόμενο, ξεκινώντας από τα σημαντικά άρθρα και τα πιο δημοφιλή, είναι ένας σημαντικός παράγοντας αξιολόγησης για να βρεθείτε στις πρώτες απαντήσεις των αποτελεσμάτων.

Αφήστε μια απάντηση