Πως να αποτρέψετε τους χρήστες-πελάτες σας, από το να απενεργοποιήσουν πρόσθετα στο WordPress

Θέλετε να αποτρέψετε τους χρήστες-πελάτες σας, να απενεργοποιήσουν κατά λάθος πρόσθετα, σε κάποιο ιστότοπο WordPress και με αποτέλεσμα να χαλάσει η λειτουργικότητα του;

Για να γίνει αυτό υπάρχουν δύο μέθοδοι, ώστε να επιλέξετε ποια είναι η καλύτερη για εσάς.

Ας ξεκινήσουμε με την ευκολότερη μέθοδο

Μέθοδος 1η. Αποκλεισμός χρηστών από την απενεργοποίηση προσθέτων στο WordPress με πρόσθετο.

Η μέθοδος αυτή είναι πιο εύκολη και λιγότερο επώδυνη . Επίσης δίνει τον πλήρη έλεγχο σε όλους έχουν την ιδιότητα του διαχειριστή, τον πλήρη έλεγχο, χωρίς περιορισμούς να κάνουν ότι θέλουν.

Βασικά, η μέθοδος αυτή κάνει χρήση προσθέτου που αφαιρεί τον σύνδεσμο «Απενεργοποίηση» (deactivate) από όλα τα πρόσθετα. Οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν νέα πρόσθετα και να τα απενεργοποιήσουν με δικό τους ρίσκο.

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να γίνει είναι να εγκατασταθεί και να ενεργοποιηθεί το πρόσθετο Disable Plugin Deactivation.

Κατά την ενεργοποίηση, θα πρέπει να επισκεφθείτε την σελίδα Πρόσθετα » Plugin Deactivation Settings για να ρυθμίσετε τις επιλογές του.

Απλά επιλέξτε «Enable» δίπλα στο ‘Disable Plugin Activation’ για να απενεργοποιήσετε τον σύνδεσμο «Απενεργοποίηση» (Deactivate) από όλα τα πρόσθετα.

Επιπρόσθετα, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε την δυνατότητα οι χρήστες να ενεργοποιούν άλλα πρόσθετα. Επίσης μπορείς να απενεργοποιήσετε την διαγραφή ή ενημέρωση των προσθέτων.

Μην ξεχάσετε να πατήσετε «Save Changes» ώστε να αποθηκευτούν οι ρυθμίσεις.

Τώρα μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα Πρόσθετα να δείτε το πρόσθετο σε λειτουργία. Δεν θα δείτε τον σύνδεσμο, «Απενεργοποίηση» σε κανένα από τα πρόσθετα.

Με τον τρόπο αυτό εύκολα και με ασφάλεια μπορείτε να αποτρέψετε τους πελάτες σας ή τους χρήστες ενός ιστότοπου WordPress, να απενεργοποιούν, εγκαθιστούν ή διαγράφουν πρόσθετα (Plugins).

Μέθοδος 2η. Αποτρέψτε την απενεργοποίηση συγκεκριμένων προσθέτων.

Η μέθοδος αυτή σας επιτρέπει να αποτρέψετε την απενεργοποίηση ενός συγκεκριμένου πρόσθετου (plugin) ή περισσοτέρων, που είναι εγκατεστημένα στον ιστότοπο και απαιτούνται για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του.

Θα χρειαστεί να προσθέσετε κώδικα στο WordPress ιστότοπο σας.

Το πρώτο που θα πρέπει να γίνει είναι να βρείτε τις τοποθεσίες που είναι εγκατεστημένα τα πρόσθετα, τα οποία θέλετε να απενεργοποιήσετε. Τα πρόσθετα του WordPress, αποθηκεύονται στο φάκελο wp-content.

Μπορείτε να δείτε αυτόν τον φάκελο, αν συνδεθείτε με FTP στην διακομιστή που φιλοξενείται ο ιστότοπος σας. Μέσα στο φάκελο των προσθέτων (wp-content/plugins) θα δείτε διάφορους φακέλους (folders) για κάθε πρόσθετο που είναι εγκατεστημένο στον ιστότοπο.

Μέσα σε κάθε φάκελο του κάθε πρόσθετου (plugin), θα δείτε ένα αρχείο το οποίο θα έχει όνομα όπως το πρόσθετο και τελειώνει σε .php.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσθέσετε τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο functions.php, του θέματος που έχετε ενεργό ή σε συγκεκριμένο πρόσθετο.

add_filter( 'plugin_action_links', 'disable_plugin_deactivation', 10, 4 );
 functiondisable_plugin_deactivation( $actions, $plugin_file, $plugin_data, $context) {
 if( array_key_exists( 'deactivate', $actions) && in_array( 
 $plugin_file, array(
 'wpforms/wpforms.php',
 'woocommerce/woocommerce.php')))
 unset( $actions['deactivate'] );
 return$actions;
 }

Όπως μπορείτε να δείτε διαβάζοντας τον κώδικα, έχουμε απενεργοποιήσει τα πρόσθετα WPForms και WooCommerce.

Για να γίνει αυτό έχει προστεθεί η διεύθυνση των προσθέτων που θέλουμε να απενεργοποιήσουμε, μέσα στο φάκελο plugins. Για παράδειγμα wpforms/wpforms και woocommerce/woocommerce.php

Ως επιβεβαίωση ότι ο παραπάνω κώδικας δουλεύει μπορείτε να επισκεφθείτε την σελίδα προσθέτων και θα παρατηρήσετε ότι ο σύνδεσμος «Απενεργοποίηση» λείπει από το WPForms και WooCommerce.

Η μέθοδος αυτή είναι καλύτερη όταν θέλουμε να αποτρέψουμε τους χρήστες να απενεργοποιήσουν απαραίτητα πρόσθετα για την λειτουργία του ιστότοπου WordPress. Επιπλέον οι χρήστες θα μπορούν, να εγκαθιστούν, να ενημερώνουν ή διαγράφουν πρόσθετα, με περιορισμό μόνο σε αυτά που έχουμε ορίσει από τον παραπάνω κώδικα.

Ελπίζουμε το άρθρο αυτό να βοήθησε να μάθετε πως να αποτρέψετε τους χρήστες – πελάτες να απενεργοποιούν προσθετα στο WordPress. Αν θέλετε όμως να μάθετε και πως να Ενεργοποιήσετε την λειτουργίας “Υπό Κατασκευή” σε WordPress

Αφήστε μια απάντηση