Πως να επιλέξουμε ποιο πρόσθετο για μαθήματα μας ταιριάζει

Ο COVID-19 είναι ακόμη εδώ ενώ η εκπαίδευση θα πρέπει να συνεχιστεί με κάθε τρόπο έτσι έστω απομακρυσμένα.

Οπότε αν έχετε κάποιο φροντιστήριο είτε θέλετε να δημιουργήσετε μαθήματα στον ιστότοπο σας, το WordPress έρχεται και εδώ να δώσει λύση με την προσθήκη προσθέτων που θα δώσουν την δυνατότητα LMS (Learning Management Systems). Αν ψάξουμε σίγουρα θα βρείτε πάρα πολλά πρόσθετα που υπόσχονται ότι θα καλύψουν όλες μας τις ανάγκες. Στο άρθρο αυτό θα κάνουμε μια σύγκριση των δύο αυτών προσθέτων για να βοηθήσω ποιο είναι καλύτερη επιλογή για τις ανάγκες σας.

Τι θα πρέπει να δούμε σε ένα πρόσθετο για την δημιουργία μαθημάτων

Τα πρόσθετα για την δημιουργία μαθημάτων, που αναφέρονται και ως συστήματα διαχείρισης μαθημάτων (LMS), πρέπει να προσφέρουμε ένα πακέτο δυνατοτήτων για βοηθήσουν στην δημιουργία και την πώληση μαθημάτων.

Μερικές από αυτές τις δυνατότητες είναι απαραίτητες όπως η αξιολόγηση περιεχομένου είναι βασική για τους περισσότερους, ενώ τα φόρα (forums) μπορεί να μην είναι απαραίτητο για όλους. Σκεφτείτε από την παρακάτω λίστα και αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς πριν προχωρήσετε, για μπορέσετε να επιλέξτε το πρόσθετο που σας ταιριάζει

Δημιουργία μαθημάτων

Ο πυρήνας για οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης μαθημάτων είναι ο δημιουργός μαθημάτων. Θέλουμε ένα εύκολο στην χρήση σύστημα, πολύ ευέλικτο και καλά τεκμηριωμένο. Το σημαντικότερο όλων αυτών των plugins είναι ότι δεν χρειάζεται να γράψουμε ούτε μια γραμμή κώδικα κατά την δημιουργία των μαθημάτων.

Δημιουργία ερωτηματολογίου

Τα ερωτηματολόγια είναι σημαντικό μέρος των περισσότερων μαθημάτων. Θα πρέπει να είναι δυνατό να δημιουργήσουμε ερωτηματολόγια με διαφόρους τύπους ερωτήσεων. Επίσης θα θέλετε να να ελέγχετε πως η βαθμολόγηση λειτουργεί, περιλαμβανομένου το ποσοστό των ερωτήσεων που θα πρέπει να απαντηθούν σωστά για να περάσει ο εκπαιδευόμενος.

Διάρκεια μαθήματος

Η πρακτική της αποστολής περιεχομένου μαθήματος για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Θα πρέπει να έχουμε την δυνατότητα να ορίσουμε τον χρόνο, όπως μια εβδομάδα, ή κάτι που ενεργοποιήσει, ώστε να ο εκπαιδευόμενος να ολοκληρώσει ένα ερωτηματολόγιο.

Λήξη περιεχομένου

Η λήξη πρόσβασης στο περιεχόμενο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ή μετά την ολοκλήρωση μιας ενέργειας.

Δημιουργία μελών

Η δημιουργία μελών επιτρέπει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα μαθήματα μέσα από έναν λογαριασμό μέλους. Μερικά πρόσθετα δημιουργίας μαθημάτων προσφέρουν την δημιουργία μελών μέσα από από τα ίδια, ενώ άλλα χρησιμοποιούν άλλα επιπλέον πρόσθετα όπως το MemberPress.

Συνδρομές

Άλλος τρόπος να πληρωθείτε για τα μαθήματα που προσφέρουμε είναι μέσω συνδρομών. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για ανθρώπους που θέλουν να έχουν γρήγορη και άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενου που παρέχουμε.

Δυνατότητα email

Υπάρχουν δύο επίπεδα για αυτό:

  • Αποστολή – Ο καλύτερος τρόπος των συστημάτων διαχείρισης μαθημάτων είναι η αποστολή των μαθημάτων στο email των εκπαιδευομένων.
  • Προσαρμογή – Θέλετε να μπορείτε να προσαρμόζετε κάθε κομμάτι της εμπειρίας των εκπαιδευομένων σας. Θα πρέπει να περιλάβετε την δυνατότητα να προσαρμόζετε τα email που αποστέλλονται όταν ξεκινούν το μάθημα, όταν προχωρούν και όταν το ολοκληρώνουν.

Κουπόνια

Οι εκπτώσεις είναι ένας ωραίος τρόπος να προσελκύσετε πιθανούς μαθητές ή επιβραβεύσετε τους ήδη υπάρχοντες. Θέλετε να μπορείτε να προσαρμόζετε τον τύπο έκπτωσης, το ποσό κέρδους και τον τρόπο ενεργοποίησης.

Τρόποι πληρωμών

Τα περισσότερα πρόσθετα για δημιουργία μαθημάτων είναι συμβατά με μόνο με δύο ή τρεις τρόπους πληρωμής. Μερικά ίσως προσφέρουν πρόσθετους τρόπους πληρωμών. Θα πρέπει πριν την αγορά του προσθέτου να ελέγξουμε αν περιλαμβάνει τον προτιμότερο τρόπο πληρωμών για εμάς.

Ευκολία χρήσης

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, κατά την επιλογή του καλύτερου για εμάς LMS θα πρέπει να εύκολο και κατανοητό στην χρήση και στους εκπαιδευτές και στους εκπαιδευομενους.

Υποστήριξη

Υπάρχουν δύο σημεία που θα πρέπει να προσέξουμε:

  • Ενημερώσεις – Θέλουμε να λαμβάουμε αυτόματα όλες τις ενημερώσεις των προσθέτων για ασφάλεια αλλά και βελτιώσεις που τυχών υπάρξουν.
  • Υποστήριξη πελατών – Ίσως το σημαντικότερο όλων. Θα πρέπει να υπάρχει ευκολία επικοινωνίας αλλά και γρήγορη απάντηση.

Κόστος

Το τελευταίο αλλά σημαντικότατο. Θα πρέπει να σκεφτούμε πόσα μπορούμε να πληρώσουμε, σε πόσο χρόνο θα γίνει η απόσβεση και τι πακέτο θα αγοράσουμε που ταιριάζει στις ανάγκες μας.

Αφήστε μια απάντηση