Πως να κρύψετε το σήμα του Google reCAPTCHA από την ιστοσελίδα σας

Στην υπηρεσία Google reCAPTCHA έχουμε αναφερθεί ξανά στο παρελθόν, για αυτό και σε αυτό το άρθρο δεν θα επεκταθούμε τόσο στις δυνατότητες της.

Το μόνο που θα αναφέρουμε είναι πως το reCAPTCHA, χρησιμοποιείται σε φόρμες επικοινωνίας, σχολιασμού κλπ. για να γίνεται ο διαχωρισμός ανθρώπων και ρομπότ, προστατεύοντάς μας από τα spam μηνύματα.

Στην έκδοση V2 ακριβώς κάτω από κάθε φόρμα και πριν το κουμπί της υποβολής του μηνύματος μας, εμφανιζόταν ένα πεδίο στο οποίο οι χρήστες έπρεπε να κάνουν κλικ, προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ!

Ενίοτε τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα, καθώς για να αποδείξουν την ανθρώπινη φύση τους, οι χρήστες έπρεπε να επιλέξουν τις σωστές εικόνες ανάμεσα σε μια σειρά με φωτογραφίες που εμφάνιζε το reCAPTCHA.

Ευτυχώς τα πράγματα απλουστεύθηκαν με την κυκλοφορία της έκδοσης V3, αφού το reCAPTCHA έγινε αόρατο! Όχι εντελώς όμως!

Στην αριστερή πλευρά των ιστοσελίδων που χρησιμοποιούν την τρίτη έκδοση της υπηρεσίας, εμφανίζεται το εικονίδιο του reCAPTCHA, το οποίο εκτός του ότι είναι αντιαισθητικό, πολλές φορές δυσκολεύει τους χρήστες αφού επικαλύπτει διάφορες λειτουργίες της ιστοσελίδας, όπως το κουμπί για την επιστροφή στην κορυφή της σελίδας.

Παρόλα αυτά, η λύση είναι πολύ απλή!

1. Από το μενού του πίνακα ελέγχου της ιστοσελίδας μας, επιλέγουμε το Εμφάνιση >>Προσαρμογή.

2. Αφού εμφανιστεί η ιστοσελίδα μας και οι επιλογές προσαρμογής στα αριστερά της οθόνης μας, κάνουμε κλικ στην επιλογή “Πρόσθετη CSS“.

3. Εκεί, στο πεδίο που θα μας εμφανιστεί, κάνουμε επικόλληση τις παρακάτω γραμμές CSS και στην συνέχεια κλικ στην επιλογή “Δημοσίευση” (το μπλε κουμπί πάνω – πάνω).

/* Απόκρυψη σήματος Google reCAPTCHA */

.grecaptcha-badge{
	visibility: collapse !important;  
}

Αυτό ήταν!

Πλέον είμαστε ασφαλείς από τα ανεπιθύμητα μηνύματα, χωρίς το ενοχλητικό σήμα του reCAPTCHA!

Αφήστε μια απάντηση