Το Woocommerce 3.7 παρουσιάζει νέα μπλοκ, ελάχιστη έκδοση του WordPress και ελάχιστες απαιτήσεις PHP

Το Woocommerce 3.7 είναι έτοιμο μετά από τέσσερις μήνες ανάπτυξης. Η νέα αυτή μικρή έκδοση είναι συμβατή με τις προηγούμενες εκδόσεις, και παρόλο που περιλαμβάνει πάνω από 1290 προσθήκες, η 3.7 είναι μικρότερη σε μέγεθος από τις προηγούμενες εκδόσεις. Παράλληλα η ομάδα ανάπτυξης του WooCommerce εργάζεται ώστε στο μέλλον να έχει πιο συχνές εκδόσεις ώστε να είναι πιο ασφαλές και πιο σταθερό.

Το WooCommerce 3.7 περιλαμβάνει τα παρακάτω μπλοκ από το πρόσθετο WooCommerce Blocks 2.3:

  • Νεό επιλογέα για τα προτεινόμενα προιόντα.
  • Ένα νέο μπλοκ λίστας κατηγοριών προϊόντων.
  • Ένα νέο μπλοκ προτεινόμενης κατηγορίας.
  • Ένα νέο μπλοκ προιόντων ανά ετικέτα.
  • Το προτεινόμενο προϊόν επιτρέπει να προτείνει ένα προιόν με την παραλλαγή του και να συνδέεται κατευθείαν με την σελίδα του προιόντος με την παραλλαγή του.

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα με το μπλοκ προτεινόμενης κατηγορία, το οποίο επιτρέπει τους ιδιοκτήτες του καταστήματος, μέσα απο τον διορθωτή να επιλέγουν την κατηγορία και να βλέπουν άμεσα το περιεχόμενο.

Η ομάδα ανάπτυξης του WooCommerce εργάζεται ώστε να προσφέρει περισσότερα μπλοκ διορθωτή με δυνατότητες για το woocommerce. Οι μελλοντικές εκδόσεις μπλοκ woocommerce θα περιλαμβάνουν φιλτράρισμα προϊόντων και την εμφάνιση αξιολογήσεων προϊόντων.

Το WooCommerce 3.7 απαιτεί WordPress 4.9+ και PHP 5.6+

Αυτή η έκδοση βάζει ελάχιστη απαιτούμενη έκδοση του WordPress 4.9 και ελάχιστη έκδοση PHP 5.6. Επίσης υπάρχει προειδοποιήσεις στους χρήστες της έκδοση 3.6 ότι για να αναβαθμίστούν στην έκδοση 3.7 θα πρέπει να πληρούν τις παραπάνω απαιτήσεις.

Η αλλαγή αυτή επιτρέπει στους προγραμματιστές του WooCommerce, να περιλάβουν νέο και πιο γρήγορο κώδικα στις μελλοντικές εκδόσεις του προσθέτου. Ενώ επίσης επιτρέπει να χρησιμοποιοιούν πακέτα της PHP. Τα μπλοκ προιόντος και η λειτουργικότητα REST API αφαιρέθηκε από τον κύριο κώδικα του και τώρα φορτώνεται από τον Composer.

Νέα μορφη μπλοκ WooCommerce

Οι χρήστες άμεσα θα παρατηρήσουν τις οπτικές αλλαγές και πως εμφανίζονται πλέον στον διορθωτή (editor). Τα μπλοκ τροποποιήθηκαν ώστε να αποτυπώνουν καλύτερα την μάρκα WooCommerce. Συνηθίζεται πλέον όλο και πιο συχνά τα πρόσθετα με πολλαπλά μπλοκ να έχουν την δικό τους χαρακτηριστικό στυλ.

Λιγότερο αισθητές αλλαγές του WooCommerce 3.7 είναι οι παρακάτω:

  • Ρυθμιση Email: Νέο “Πρόσθετο Περιεχόμενο” αντικαθιστά το παλιό “Ευχαριστώ” και δεν χρειάζεται να τροποποιούνται τα πρότυπα.
  • Σελίδες διαχείρισης κουπονιών: Αυτόματη δημιουργία νέων κωδικών κουπονιών με ένα κλικ.
  • Βελτιώσεις απόδοσης, νέος αποκλειστικός πίνακα για τις κλάσεις φόρων, μειωμένος αριθμός ερωτημάτων για την δημιουργία παραλλαγών, παράλειψη των προγραμματισμένων ενεργειών από τα τα ερωτήματα σχολίων για βελτίωση φορτώματος των σελίδων.

Η έκδοση WooCommerce 3.7 δεν θα πρέπει να προκαλέσει προβλήματα συμβατότητας με τις προηγούμενες εκδόσεις αλλά περιλαμβάνει κάποιες αλλαγές αναβάθμισης στις ρουτίνες της βάσης δεδομένων. Η ομάδα ανάπτυξης του WooCommerce, προτείνει για τις μεγάλες βάσεις δεδομένων η αναβάθμιση να γίνει με το WP CLI με την εντολή: wp wc update

Για περισσότερα διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της έκδοσης WooCommerce 3.7

Αφήστε μια απάντηση